Hoe dansdocenten het verschil maken op jouw dansschool website

by Luuk van der Kooij

Dansdocenten zijn het hart van elke dansstudio. Ze zijn niet alleen leraren, maar ook inspiratiebronnen voor hun leerlingen. 

Vaak kiezen dansers specifiek voor lessen vanwege hun favoriete docent, vanwege hun unieke manier van lesgeven, hun vaardigheden, of simpelweg omdat ze de lessen leuk en boeiend maken.

Daarom is het goed om je dansdocenten te presenteren op je website. Maar hoe pak je dit aan? Hier zijn enkele tips om je dansdocenten effectief in de spotlight te zetten.

Docentenpagina

Elke dansschoolwebsite zou een speciale pagina moeten hebben waar alle docenten worden uitgelicht. Plaats een aantrekkelijke, professionele foto van elke docent, of nog beter, een video waarin ze dansen.

Dit geeft potentiële nieuwe leden een realistisch beeld van wat ze kunnen verwachten van de lessen. Voeg ook de naam toe, de dansstijlen die de docent geeft, en eventueel links naar hun sociale media. 

Veel dansdocenten delen hun dansvideo's op platforms zoals Instagram, wat een geweldige manier is voor nieuwe leden om een voorproefje te krijgen van hun stijl en vaardigheden.

Docenten detailpagina

Voor een persoonlijkere touch, overweeg om voor elke docent een aparte detailpagina te maken. Hier kun je dieper ingaan op hun achtergrond, ervaring, en passie voor dans. 

Een korte biografie kan potentiële leerlingen helpen een band te voelen met de docenten voordat ze zelfs maar de studio hebben bezocht.

Reviews

Echte reviews van leerlingen over hun ervaringen met de docenten kunnen zeer overtuigend zijn. Door positieve feedback van bestaande leden te delen, kun je laten zien hoe gewaardeerd je docenten zijn. Dit kan nieuwe leden enthousiast maken om zich aan te melden voor lessen.

Dansdocenten uitlichten op je dansstijlpagina

Zet informatie over je docenten ook op de specifieke dansstijlpagina's. Dit koppelt niet alleen de dansstijl aan de docent, maar geeft ook nieuwe leden een duidelijk beeld van wie de lessen geeft.

Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het verhogen van de aanmeldingskansen.

Conclusie

Je dansdocenten zijn een essentieel onderdeel van je dansstudio. Ze zijn het gezicht van je bedrijf en bouwen persoonlijke relaties op met de leerlingen. 

Het uitlichten van je docenten op je website heeft alleen maar voordelen. Het trekt niet alleen nieuwe leden aan, maar versterkt ook de band tussen bestaande leden en hun docenten. Zorg er dus voor dat je een speciale docentenpagina hebt op je dansschool website.

Alles wat je moet weten + gratis cadeau

Download onze brochure en ontdek wat er in jouw nieuwe dansschool website zit!

Scroll naar boven