Dansschool websites: deze functionaliteiten moet je hebben

by Luuk van der Kooij

Niet elke dansschool is hetzelfde. Hoewel de basis hetzelfde lijkt - een plek waar je leert dansen - heeft elke school zijn eigen unieke eigenschappen.

Dit kan variëren van de dansstijlen die worden aangeboden tot de manier waarop lessen worden gegeven, of het nu in grote groepen is of met een meer persoonlijke aanpak.

Elke dansschool heeft zijn eigen verhaal, en jouw website moet dit verhaal vertellen. Het moet jouw missie en visie weerspiegelen en de unieke eigenschappen van jouw dansstudio weerspiegelen. 

Dit is waarom specifieke functionaliteiten op je website niet alleen wenselijk, maar noodzakelijk zijn.

In deze blog ontdek je welke functionaliteiten belangrijk zijn voor de website van jouw dansstudio, zodat deze niet alleen functioneel is, maar ook jouw dansschool perfect vertegenwoordigt.

Waarom is een dansschool website belangrijk?

Een website voor je dansstudio is meer dan alleen een visitekaartje, het is een platform dat een verlengstuk is van je identiteit. Een sterke website bouwt vertrouwen op bij potentiële leerlingen. Ze kunnen zien dat je een professional bent die zijn vak verstaat.

Een goed ontworpen website beantwoordt ook veelgestelde vragen, waardoor je tijd bespaart. Vragen over inschrijvingen, kledingvoorschriften, en benodigdheden kunnen eenvoudig worden beantwoord zonder dat er direct contact nodig is.

Maar het belangrijkste doel van je website moet ook zijn om nieuwe proeflessen en inschrijvingen te genereren. Dit bereik je door een duidelijke, aantrekkelijke en doelgerichte website te hebben die toegankelijk is op alle apparaten. Hiervoor zijn specifieke functionaliteiten erg handig.

Belangrijke functionaliteiten

Lesrooster

Een duidelijk lesrooster is onmisbaar. Het moet overzichtelijk zijn en makkelijk te vinden. Een goed lesrooster is begrijpelijk voor iedereen en past zich aan aan mobiele apparaten. 

Een lesrooster dient 2 doelgroepen. De bestaande leden en potentiële nieuwe leerlingen. Geef daarom goed weer waar, wanneer, wat en wie. Dit doe je door de tijden te vermelden, de locatie, welke dansstijl, welke groep en wie de docent is.Het is ook belangrijk dat je als dansschool-eigenaar zelf eenvoudige wijzigingen kunt doorvoeren. Stel, er is een verandering in het rooster, dan is het handig om dit makkelijk zelf te kunnen wijzigen. 

Docenten uitlichten

De kracht van je dansschool ligt bij je docenten. Zorg ervoor dat zij goed vertegenwoordigd zijn op je website. Goede foto's, een beschrijving van de dansstijlen die ze geven en hun persoonlijke verhalen helpen bij het opbouwen van een band met potentiële studenten.


Openingstijden

Het is belangrijk dat je duidelijk communiceert wanneer je school open is en wanneer niet. Een aparte pagina voor je openingstijden en vakantieplanning helpt misverstanden te voorkomen.

Dansstijlen uitgelicht

Laat zien wat je aanbiedt! Elke dansstijl verdient zijn eigen pagina met gedetailleerde informatie en, indien mogelijk, een video die de sfeer in je dansschool weergeeft. Dit geeft pas echt een totaalbeeld.

Veelgestelde vragen

Een FAQ-sectie is een efficiënte manier om veelvoorkomende vragen te beantwoorden. Dit bespaart zowel jou als je klanten tijd. Denk aan vragen zoals "wat voor kleding moet ik aan?" of "wat voor schoenen moet ik dragen?".

Proefles en inschrijfformulieren

Maak het aanmeldingsproces zo eenvoudig mogelijk. Duidelijke formulieren met alleen de noodzakelijke vragen verhogen de kans dat mensen zich inschrijven.

Ledenportaal

Als je een ledenportaal hebt, zorg dan voor een naadloze integratie op je website. Dit maakt het voor je leden makkelijker om informatie te vinden en zich in te schrijven voor lessen. 

Evenementen

Als je evenementen organiseert, zorg dan dat deze gemakkelijk te vinden zijn op je website. Dit verhoogt de betrokkenheid en het aantal deelnames.

Instagram koppeling

Integreer je Instagram-feed op je website. Dit zorgt voor actuele content die altijd persoonlijk is, en verhoogt de interactie met je bezoekers.

Wat moet je dansschool website uitstralen?

Je website moet de kern van je dansschool weerspiegelen: je missie, je visie, en je passie voor dans. Het moet toegankelijk en gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen, met een duidelijke structuur en een ontwerp dat voor zichzelf spreekt.

Waar vind je een goede dansschool website?

Kies voor een webontwikkelingsbureau dat bekend is met de dansindustrie. Zij kunnen je helpen een website te ontwikkelen die voldoet aan al je behoeften en die goed scoort op SEO.

Alles wat je moet weten + gratis cadeau

Download onze brochure en ontdek wat er in jouw nieuwe dansschool website zit!

Scroll naar boven